Helmert Woudenberg
Toneel
IN DE PERS
18 december 2015  
Start tournee LANDVERRADER van Helmert Woudenberg op 7 januari in Den Bosch

Deze veertiende solo van Helmert Woudenberg gaat van start op 7 januari 2016 in de Verkadefabriek in Den Bosch. De première vindt plaats op 11 februari aanstaande in de Toneelschuur te Haarlem.

In Landverrader speelt Helmert Woudenberg zijn grootvader Hendrik Jan, die tijdens de bezetting door de Duitsers werd benoemd tot leider van het Nederlandse Arbeidsfront.
Over hoe hij als bemiddelaar optrad tussen kopstukken als Rost van Tonningen en Mussert en ook zijn levenslange controverse met zijn broer Kees, de socialistische voorman komt aan bod. En hoe hij tenslotte opzij werd gezet door de Duitsers, die hier met ijzeren hand regeerden vanuit een verdorven, haatdragende politiek.
Een politiek die helaas in het Europa van nu weer danig de kop op begint te steken.
Na De Hel, Waterman en Übermensch buigt Helmert Woudenberg zich opnieuw over de problematiek van de Tweede Wereldoorlog, waarvan de naweeën nog steeds voelbaar zijn.

 
 
11 december 2014  
Start van nieuwe tournee Kuyper & Wilhelmina met Helmert Woudenberg, Merel Baldé en Sarah Marie Eweg.

Eind negentiende eeuw krijgt Nederland zijn eerste regerende koningin: Wilhelmina, moeder van koningin Juliana, grootmoeder van koningin Beatrix.De eerste audiëntie van Abraham Kuyper, als beoogd minister-president, bij de jonge vorstin verloopt vlekkeloos. Althans ogenschijnlijk.
In dit toneelstuk komt de verborgen strijd tussen twee sterke, tomeloos ambitieuze tegenstanders aan de orde en wisselen tragische en komische momenten zich af. Ondanks het grote verschil in leeftijd en positie, ontdekken ze beiden tijdens het duel veel meer met elkaar gemeen te hebben dan gedacht…
 

De eerste try-outs vinden plaats in de Verkadefabriek in Den Bosch op 16 en 17 januari aanstaande. Op 5 februari gaat de voorstelling in première in de Toneelschuur te Haarlem en de voorstelling tourt door het land tot en met 13 mei 2015.

 
 
22 oktober 2013  
Helmert Woudenberg bij TV Limburg

Voorafgaand aan de eerste God Vergeeft in Limburg was Helmert Woudenberg gisteren te gast bij TV Limburg. Het interview is hier terug te kijken. De aankondiging is in het Limburgs, maar het interview in het Nederlands.

 
 
12 september 2013  
Helmert Woudenberg vertelt bij L1 radio over God vergeeft

Helmert Woudenberg was vanmorgen te gast op L1 radio om te vertellen over zijn nieuwe voorstelling God Vergeeft. Op 20 september aanstaande start de eerste try-out in Den Bosch en de belangstelling voor de voorstellingen in Limburg is ongekend. Luister het interview met Helmert terug via de website van L1.

 
 
25 april 2013  
Dertiende solovoorstelling Helmert Woudenberg over Joep Haffmansaffaire

‘God vergeeft’ is de nieuwe voorstelling van Helmert Woudenberg, waarmee hij vanaf september 2013 in de theaters te zien is. In zijn dertiende solovoorstelling vertelt hij het verhaal van Joep Haffmans, pastoor-deken van de H. Petrusparochie in Gulpen. Een geestelijke die alles heeft gedaan wat God en de Katholieke Kerk hebben verboden. Van seksuele escapades tot en met grootschalige fraude. Én Woudenberg vertelt over de Katholieke Kerk, die wist van de wandaden van Haffmans, maar nooit heeft ingegrepen en hem zelfs de hand boven het hoofd hield.

 
 
 
Producties
Diep verscholen in het woud
Landverrader
Het vierde gezicht
 
 
 
Volg Helmert Woudenberg
 
Voor meer informatie kijk op
zijn Facebookpagina!
 
 
 
Theaterbureau Grünfeld BV
Email: info@grunfeld.nl

Disclaimer
Theaterbureau Grünfeld © 2012
DigiConcept Webtechnology
Studio Ozz Grafisch Ontwerp