Fernando Lameirinhas
       Een fado voor mijn vader
Theaterconcert


Een uitdaging als nooit tevoren, want Fernando gaat ditmaal geheel solo op tournee.
In zijn al ruim vijftig jaar durende carrière is dit iets wat hij nog nooit eerder gedaan heeft. In alle eenvoud vertelt en bezingt Lameirinhas zijn levensloop, waarin zijn familiegeschiedenis en zijn muzikale geschiedenis onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Als kind moest Fernando, samen met broer Toni en de rest van zijn familie het thuisland Portugal ontvluchten vanwege het dictatoriale regime van Antonio de Oliveira Salazar en zo kwamen zij, met een grote golf van migranten, via België, in Nederland terecht.
Als jongeman werd Fernando’s verleden beheerst door de verscheurdheid als migrant en het vroege overlijden van zijn vader. Maar naarmate de jaren verstreken en zijn muzikale carrière zich ontplooide is zijn leven als één lange, mooie compositie uitgetekend.
Zo hebben niet één, maar twee culturen hem gevormd.
En ondanks zijn saudade, de Portugese term die zoiets betekent als heimwee, werkte het niet vastgeklonken zitten aan één traditie toch ook heel bevrijdend voor hem.

Gedurende deze avond leert u Fernando écht kennen. Met zijn ongekende kwaliteiten als componist, tekstschrijver, zanger en gitarist zal deze prachtige muzikale avond en spijtbetuiging aan zijn vader voorgoed in uw geheugen gegrift staan!

 

VOOR BOEKINGEN EN MEER INFO KUNT U TERECHT BIJ;

KIK PRODUCTIONS

WWW.KIKPRODUCTIONS.NL

 
Bijzonderheden
Genre: Theaterconcert  
Fotografie: Trees Neijndorff

Tournee: oktober 2015 t/m april 2016
 
 
Volg Fernando Lameirinhas
 
Voor meer informatie kijk op
www.lameirinhas.net
 
 
 
Theaterbureau Grünfeld BV
Email: info@grunfeld.nl

Disclaimer
Theaterbureau Grünfeld © 2012
DigiConcept Webtechnology
Studio Ozz Grafisch Ontwerp