Amsterdams Kleinkunst Festival
       Finalistentournee 2016
CabaretNa een spannende en verrassende finale in de Wim Sonneveldzaal van het DeLaMar Theater maakte juryvoorzitter Erik Pals 18 april jl. bekend dat Stefano Keizers de winnaar is van de Sonneveldprijs 2016. De tweede prijs én de Publieksprijs werden uitgereikt aan De Fransse Eijkel en Merijn Krol werd tot winnaar van de derde prijs benoemd.
Het Concours is het onderdeel van het Amsterdams Kleinkunst Festival dat zich richt op het ontwikkelen van nieuw cabaret en kleinkunst talent.

Het was een enerverende avond die kleinkunst in de breedste zin van het woord tentoon spreidde. De jury roemt dat, heeft gekozen voor authenticiteit, originaliteit en waarachtigheid en daarmee Stefano Keizers tot winnaar benoemd.
‘Stefano is een performer pur sang (…) hij balanceert – soms gevaarlijk- op de grenzen van absurdisme en surrealisme (…) en heeft het lef stevig in te gaan tegen de vertrutting waar veel cabaret onder lijdt.’ . ‘De tweede prijs en Publieksprijs werden toegekend aan De Fransse Eijkel en Merijn Krol mocht de derde prijs in ontvangst nemen.  De presentatie van de avond lag in handen van Jelle Kuiper, het gastoptreden werd verzorgd door Zazí en de jury bestond dit jaar uit  Erik Pals (voorzitter), Ruud Buurman, Vera Mann, Joost Nuissl en Anne van Rijn.

Van september t/m december gaan de drie finalisten op finalistentournee langs de middelgrote zalen van Nederland. Dat deelnemen aan het Amsterdams Kleinkunst Festival een start kan zijn van een succesvolle theatercarrière, is inmiddels wel bewezen. Eerdere finalisten van het Concours waren  Claudia de Breij, Richard Groenendijk, Van der Laan en Woe, Pieter Derks, Louise Korthals, Eva Crutzen en Yentl en De Boer.

 

VOOR BOEKINGEN EN MEER INFO KUNT U TERECHT BIJ;

THEATERBUREAUDEMANNEN

WWW.THEATERBUREAUDEMANNEN.NL

 
Bijzonderheden
Genre: Kleinkunst / cabaret

Fotografie: Astrid Verhoef

Tournee: september t/m december 2016
 
Volg Amsterdams Kleinkunst Festival
 
Voor meer informatie kijk op
www.amsterdamskleinkunstfestival.nl
 
 
 
Theaterbureau Grünfeld BV
Email: info@grunfeld.nl

Disclaimer
Theaterbureau Grünfeld © 2012
DigiConcept Webtechnology
Studio Ozz Grafisch Ontwerp