Theatergroep Suburbia
       Eenzame begeerte
Toneel

De broeierige eerste ontmoeting op het strand tussen een jonge man en een vrouw, Thomas en Marie. Twee hunkerende lichamen wanhopig op zoek naar iemand om wat warmte van te stelen. En dan, twintig jaar later en duizenden verwijten verder, leven ze een giftig huwelijk.

Een rauw acteursduel, gespeeld door Lotje van Lunteren (Haar naam was Sarah) en Stefan Rokebrand (Soldaat van Oranje en recent Herman Brood in Chez Brood).

Het regietalent Olivier Diepenhorst (Ton Lutz award 2012) regisseert ‘Eenzame begeerte’. De voorstelling is gebaseerd op een tweeluik (‘Lunch’ en ‘De boog van Ulysses’) van Steven Berkoff, enfant terrible van het Britse theater.

 

Steven Berkoff schreef Lunch in 1983 en De Boog van Ulysses als vervolg in 2001. Theatergroep Suburbia speelt de twee stukken achter elkaar onder de titel ’Eenzame begeerte’.
Met zijn zinnelijke en poëtische taal creëert Berkoff een hallucinant universum waarin het onderscheid tussen denken en spreken wordt weggenomen.
Zijn personages worden gedreven door de meest primaire angsten en lusten, maar verhullen dat achter een façade van eloquentie. Achter die muur van welsprekendheid zijn het naakte beesten in de kou, wanhopig op zoek naar iemand om wat warmte van te kunnen stelen.

Lotje van Lunteren studeerde af in 2000 aan de Toneelschool in Amsterdam en was daarna acht jaar verbonden aan het Noord Nederlands Toneel. Daarna speelde ze bij verschillende toneelgezelschappen zoals Het Zuidelijk Toneel en Toneelgroep Oostpool in voorstellingen als Shakespeares Strandfeest, De Nacht van de val, Los en Darling you’re free (Darling), Elektra, Antigone (Antigone) en Haar Naam Was Sarah (Sarah). Ze heeft onder meer gewerkt met de regisseurs Koos Terpstra, Matthijs Rümke, Hans Sibbel, Geert Lageveen, Paul Knieriem, Sarah Moeremans, Lotte van den Berg, Floris van Delft en Marcus Azzini. Op televisie was zij te zien in de rol van de jonge Juliana in de serie Bernhard, Schavuit van Oranje (VPRO) en als Manon van Woerkom in de serie De ontmaskering van de Vastgoedfraude (VPRO), 'Flikken Maastricht'. Verder in nieuwe series als De Jacht, De Affaire en Code M.
In de zomer van 2015 was Lotje in de zomervoorstelling Ploegen van Theatergroep Suburbia te zien samen met Stefan Rokebrand.

Stefan Rokebrand studeerde in 2002 af aan de Arnhemse toneelschool. Zes jaar lang maakte hij voorstellingen samen met regisseur Marcus Azzini en hun eigen groep Teatro, zoals onder andere Sarah Kane’s Phaedra’s Love (Nederlandse première) en Crave, alsmede een eigen bewerking van Albert Camus’ De Val. Ook speelde hij gastrollen bij het Noord Nederlands Toneel, de Theatercompagnie en jeugdtheatergroep Wederzijds. Daarna was Rokebrand vijf jaar lang verbonden aan Toneelgroep Oostpool, waar hij onder andere speelde in Hamlet, Van de brug af gezien, Het Proces (naar Kafka’s roman) en Wachten op Godot. In 2014 speelde hij een jaar lang de hoofdrol in de musical Soldaat van Oranje. Hij speelde ook in speelfilms, zoals Richting West en Gooische Vrouwen 2, en was op televisie te zien in de series Flikken Maastricht, de Coassistent, Van God Los, Ramses en Celblok H.
Afgelopen seizoen was de muziektheatervoorstelling Chez Brood te zien in de theaters, waarin Stefan de hoofdrol vertolkte van Herman Brood.

 

VOOR BOEKINGEN EN MEER INFO KUNT U TERECHT BIJ;

THEATERBUREAUDEMANNEN

WWW.THEATERBUREAUDEMANNEN.NL


 

 
Bijzonderheden
Genre: Toneel
Regie: Olivier Diepenhorst

Fotografie: Claudia Kamergorodski

Tournee: januari t/m maart 2017
Premiere: 20 januari 2017 - Schouwburg Almere
 
Volg Theatergroep Suburbia
 
Voor meer informatie kijk op
www.theatergroepsuburbia.nl
 
 
 
Theaterbureau Grünfeld BV
Email: info@grunfeld.nl

Disclaimer
Theaterbureau Grünfeld © 2012
DigiConcept Webtechnology
Studio Ozz Grafisch Ontwerp