Theaterkrant **** Hard en verfrissend

Een mooie samenwerking van fernando met Mola Sylla en Zou Diarra

Stefano Keizers wint de Sonneveldprijs 2016!

Vast staat dat u het in elk geval niet lang droog houdt!

64 sprookjes van elk anderhalve minuut

Thijs daagt Tania uit te zingen met bijzondere artiesten

Rauw acteursduel over liefde, lust en venijn

Een nieuw stuk geschreven door Peer Wittenbols in regie van Rob Ligthert!

Emilio is winnaar van de Neerlands Hoop 2014!

Slagerij van kampen gaat op avontuur met een toegevoegde blazerssectie

100% Stand-Up Comedy

Als de bovenwereld koffie gaat drinken bij de onderwereld wordt het interessant...

laatste nieuws grunfeld
25 april 2013
Dertiende solovoorstelling Helmert Woudenberg over Joep Haffmansaffaire

‘God vergeeft’ is de nieuwe voorstelling van Helmert Woudenberg, waarmee hij vanaf september 2013 in de theaters te zien is. In zijn dertiende solovoorstelling vertelt hij het verhaal van Joep Haffmans, pastoor-deken van de H. Petrusparochie in Gulpen. Een geestelijke die alles heeft gedaan wat God en de Katholieke Kerk hebben verboden. Van seksuele escapades tot en met grootschalige fraude. Én Woudenberg vertelt over de Katholieke Kerk, die wist van de wandaden van Haffmans, maar nooit heeft ingegrepen en hem zelfs de hand boven het hoofd hield.

Tegen de avond ligt pastoor Haffmans in bed met zijn vriendin Elvira, met wie hij een geheime liefdesrelatie heeft. Er wordt aangebeld. Haffmans trekt snel iets aan, loopt naar de voordeur en komt even later terug met een envelop, die een parochiaan hem in handen heeft gegeven. Uit de envelop haalt Haffmans tien briefjes van honderd.
“Waar is dat geld voor?” vraagt Elvira. Haffmans klemt vijf biljetten onder zijn ene oksel en vijf onder zijn andere. “Zo”, zegt hij. “Nu heb ik ermee gedaan wat ik ermee moet doen” “Wat heb je dan gedaan?” vraagt zij. “Ik heb het geld onder de armen verdeeld!”

De ‘Haffmansaffaire’ kwam in 2006 aan het licht, nadat bij de politie aangifte werd gedaan tegen de praktijken van de deken. Over de affaire schreven journalisten Henk Langenberg en Maarten van Laarhoven het in 2011 bij Carrera verschenen boek ‘In Gods naam. De Affaire Joep Haffmans’. Voor Woudenberg biedt dit boek een inspiratiebron voor de feiten betreffende de affaire, naast alle artikelen die er verder in de media verschenen zijn.

“Het is erg interessant te dat er over de affaire nu een toneelstuk wordt gemaakt en we zijn benieuwd hoe Helmert Woudenberg het karakter van Haffmans daarin neer gaat zetten” aldus Langenberg en Van Laarhoven.

‘God vergeeft’ gaat op 9 oktober 2013 in première in de Toneelschuur in Haarlem. De tournee duurt van september 2013 tot en met februari 2014.

*De naam Elvira is gefingeerd.

Tekst, spel & regie:    Helmert Woudenberg
Genre:                           Toneel
Première:                     woensdag 9 oktober 2013, Toneelschuur, Haarlem
Tournee:                       september 2013 t/m februari 2014
 

grunfeld agenda
01-01-70

 
agenda genres
uitgebreide agenda
 
 
Theaterbureau Grünfeld BV
Email: info@grunfeld.nl

Disclaimer
Theaterbureau Grünfeld © 2012
DigiConcept Webtechnology
Studio Ozz Grafisch Ontwerp