Als de bovenwereld koffie gaat drinken bij de onderwereld wordt het interessant...

Slagerij van kampen gaat op avontuur met een toegevoegde blazerssectie

64 sprookjes van elk anderhalve minuut

Thijs daagt Tania uit te zingen met bijzondere artiesten

Vast staat dat u het in elk geval niet lang droog houdt!

Theaterkrant **** Hard en verfrissend

Stefano Keizers wint de Sonneveldprijs 2016!

Emilio is winnaar van de Neerlands Hoop 2014!

Een nieuw stuk geschreven door Peer Wittenbols in regie van Rob Ligthert!

Rauw acteursduel over liefde, lust en venijn

100% Stand-Up Comedy

Een mooie samenwerking van fernando met Mola Sylla en Zou Diarra

laatste nieuws grunfeld
19 april 2016
STEFANO KEIZERS WINNAAR SONNEVELDPRIJS 2016

“JURY: ‘Binnen het begrip ‘kleinkunst’ valt een hele rits artistieke uitingen. Dat hebt u vanavond zelf kunnen zien en ervaren!’

Na een spannende en verrassende finale in de Wim Sonneveldzaal van het DeLaMar Theater maakte juryvoorzitter Erik Pals zojuist bekend dat Stefano Keizers de winnaar is van de Sonneveldprijs 2016. De tweede prijs én de Publieksprijs werden uitgereikt aan De Fransse Eijkel en Merijn Krol werd tot winnaar van de derde prijs benoemd. Het Concours is het onderdeel van het Amsterdams Kleinkunst Festival dat zich richt op het ontwikkelen van nieuw cabaret en kleinkunst talent. Afgelopen donderdag 14 april en vrijdag 15 april jl. werd tijdens de Halve Finales in Theater Bellevue beslist dat deze drie talenten een finaleplaats verdienden.

Het was een enerverende avond die kleinkunst in de breedste zin van het woord tentoon spreidde. De jury roemt dat, heeft gekozen voor authenticiteit, originaliteit en waarachtigheid en daarmee Stefano Keizers tot winnaar benoemd.‘Stefano is een performer pur sang (…) hij balanceert – soms gevaarlijk- op de grenzen van absurdisme en surrealisme (…) en heeft het lef stevig in te gaan tegen de vertrutting waar veel cabaret onder lijdt.’ . ‘De tweede prijs en Publieksprijs werden toegekend aan De Fransse Eijkel en Merijn Krol mocht de derde prijs in ontvangst nemen.  De presentatie van de avond lag in handen van Jelle Kuiper, het gastoptreden werd verzorgd door Zazí en de jury bestond dit jaar uit  Erik Pals (voorzitter), Ruud Buurman, Vera Mann, Joost Nuissl en Anne van Rijn.

Van september t/m december gaan de drie finalisten op finalistentournee langs de middelgrote zalen van Nederland. Dat deelnemen aan het Amsterdams Kleinkunst Festival een start kan zijn van een succesvolle theatercarrière, is inmiddels wel bewezen. Eerdere finalisten van het Concours waren  Claudia de Breij, Richard Groenendijk, Van der Laan en Woe, Pieter Derks, Louise Korthals, Eva Crutzen en Yentl en De Boer.

Foto: Jaap Reedijk

 

grunfeld agenda
01-01-70

 
agenda genres
uitgebreide agenda
 
 
Theaterbureau Grünfeld BV
Email: info@grunfeld.nl

Disclaimer
Theaterbureau Grünfeld © 2012
DigiConcept Webtechnology
Studio Ozz Grafisch Ontwerp