Rauw acteursduel over liefde, lust en venijn

Een mooie samenwerking van fernando met Mola Sylla en Zou Diarra

Thijs daagt Tania uit te zingen met bijzondere artiesten

Een nieuw stuk geschreven door Peer Wittenbols in regie van Rob Ligthert!

Als de bovenwereld koffie gaat drinken bij de onderwereld wordt het interessant...

Vast staat dat u het in elk geval niet lang droog houdt!

100% Stand-Up Comedy

Theaterkrant **** Hard en verfrissend

Slagerij van kampen gaat op avontuur met een toegevoegde blazerssectie

Emilio is winnaar van de Neerlands Hoop 2014!

Stefano Keizers wint de Sonneveldprijs 2016!

64 sprookjes van elk anderhalve minuut

laatste nieuws grunfeld
9 mei 2016
Tournee KOEIEN, opera misha is van start!

Een boer, een boerin, het platteland en zes koeien, waaronder weidekoeien, luchtkoeien en een waterkalf. Een bijenkorf aan de hemel, en de betoverende Almide voor wie de boer dreigt te zwichten.

Ziedaar de oer-Hollandse en tegelijk licht surrealistische setting van Misha Mengelbergs (Kiev 1935) muziektheaterwerk Koeien.
De productie kende een alom geprezen wereldpremière op het Holland Festival in juni 2015. En ging 5 mei 2016 van start op tournee langs de Nederlandse theaters.

Met:
Pierre Bokma, Olga Zuiderhoek, Beppe Costa, Katrien Baerts (sopraan) Fanny Alofs (mezzosopraan), Mattijs van de Woerd of Henk Neven (bariton), zes jonge zangers van het Koninklijk Conservatorium Den Haag (koeienkoor) en  het Instant Composers Pool Orchestra.

Met de teksten en de muziek van dit onvoltooide project hebben componist Guus Janssen en regisseur Cherry Duyns een voorstelling gemaakt die in haar absurdisme toch onmiskenbaar Mengelberg is, en waarin een wonderlijk personage, gespeeld door Pierre Bokma, aanwezig is dat doet denken aan de maestro zelf, die vorig jaar 80 jaar geworden is. Geen imitatie van Misha, maar woorden die zijn gekozen uit quotes en vraaggesprekken die in de loop der jaren van Mengelberg zijn opgetekend.

Het libretto van Koeien’, dat regisseur Cherry Duyns samenstelde op basis van Misha’s teksten, heeft een ongrijpbaar karakter en laat zich misschien het beste lezen als een groot gedicht en is bij vlagen meer taal dan verhaal. Misha’s opera is geen concreet verhaal. Dat zou ernstig in strijd zijn met zijn wezen. ‘Koeien’ is poëzie. Het dadaïsme ten top.
Mengelberg is in alle opzichten oorspronkelijk en niet alleen in zijn muziek. Hij ziet de wereld in een ander licht, met een andere mentaliteit, vanuit een andere geestesgesteldheid. ‘Koeien’ geeft toegang tot die wereld. En wie zich mee laat voeren, komt aan in het domein van Misha Mengelberg.

De uitvoering is in handen van Mengelbergs eigen Instant Composers Pool (ICP) Orkest, opgericht in 1967, met daarin grote muzikanten als Han Bennink en Michael Moore. Cherry Duyns die tekende voor het libretto, het toneelbeeld en de regie,  is een bevlogen schrijver, acteur, documentairemaker en daarbij groot muziekliefhebber. Hij maakte in 2013 de film ‘Misha enzovoort’, die het einde van een tijdperk markeert waarin de leden van het ICP Orkest samen met Misha op het internationale concertpodium optraden.

 

grunfeld agenda
01-01-70

 
agenda genres
uitgebreide agenda
 
 
Theaterbureau Grünfeld BV
Email: info@grunfeld.nl

Disclaimer
Theaterbureau Grünfeld © 2012
DigiConcept Webtechnology
Studio Ozz Grafisch Ontwerp